Arkitekten om Loeskollen

Arkitekten om Loeskollen

Loeskollen boligprosjekt omfatter 2 bygninger med leiligheter som er lagt i kanten av en liten kolle, kun noen hundre meter fra Haug sentrum. Bygningene som er plassert på en felles parkeringskjeller, er lagt nennsomt inn i terrenget for å bevare mest mulig av stedets landskapskarakter, samtidig som man får glede av den flotte utsikten over Vikerfjell, Norefjell, Hønefoss og glimt av Tyrifjorden.

Med utgangspunkt i dette har vi forsøkt å skape en kompakt boligsituasjon som likevel er lys og luftig. Bygningens hovedfasade henvender seg mot den fine utsikten i vest hvor alle leilighetene har store vinduer fra stuen. De fleste leilighetene har i tillegg fasade mot nord eller syd og noen i tillegg mot øst. For at beboerne skal kunne glede seg, over denne situasjonen har vi hatt fokus på leilighetenes mulighet for uteopphold. Alle leilighetene har store balkonger som fanger solen fra sør til nord. De fire toppleilighetene har takterrasser på 90 m2! I tillegg er det laget felles uteplasser som fanger alle døgnets solvinkler. Fellesområdene inneholder også lekeareal for barn og felles gjesteparkering.

Arkitekturen er gitt et moderne preg med en materialbruk som er tidløs og gir et solid preg. Byggene kles med lys tegl og panel av varierende typer, slik at sollyset får flere forskjellige flater å spille i.

Leilighetene er utformet etter strenge krav om tilpasning til bevegelseshemmede. Dette gir oversiktelige og gode leiligheter der ingen av rommene er for små eller trange på annet vis. Soverommene og badene er store, og gangsonene er såpass romslige at det kan gi mulighet til møblering med hyller og skap uttover plassen som vanligvis avsettes. Vi har også lagt vekt på siktlinjer, både innenfor leilighetene og fra leilighetene og ut. Dette i kombinasjon med store glassflater ut mot balkongene, vil gi leilighetene et lyst og luftig preg.

Ole Alexander Heen

SG arkitektur AS
Hvervenmoveien 49
3511 Hønefoss

← Tilbake